2017. június 29., csütörtök

Van-e a kozmoszban - 1. tótágas?



A fejnek nem kell vizsgálódnia, nem kell bizonygatnia sem, hogy tudja-e csakugyan, mi van a kozmoszban fejjel lefelé. Ténynek elég, ha kimondja, amit gondol, illetve ahogy akarja. Ezidáig ugyanis kozmikus viszonylatokban senki nem kívánt ilyesféle megítéléseket kiosztani, és nem csupán azért, mintha nem lett volna fej, hanem mert az ember előtti valóságban ez nem volt érdekes. Szabad tehát a pálya.
Nekünk viszont igenis fontos. Az ausztrálok például fejjel lefelé vannak. De hogy amit így, tetszése szerint kijelent az ember, érvényes lenne magamagán is túl, akárcsak a legközelebb eső akrobata fejben - nos, nagy önteltség lenne a fejnek ilyet gondolnia.
Máskülönben a kozmoszban kevéssel ezelőtt mindent épp fejjel lefelé találtam. Bizisten! Most jövök ugyanis gyertyából. Kedves ismerősöm bevált gyakorlatát igyekszem követni. Mihelyt bárki okostojás előhozakodik társaságomban valamilyen unalmas dologgal, már megyek is gyertyába. Sőt, tótágasba! Felér egy elsöprő riposzttal, sőt, néha egy övön aluli mocskolódással is. Na, nem kell mindent félremagyarázni! Bírom én jól ezeket a pózokat.

P.O.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése